Снимка: Булфото

Общ преглед

Замеряне с бутилки и камъни беляза края на четвъртия ден от протестите срещу правителството на Пламен Орешарски.

В иначе спокойната вечер напрежението в София ескалира към края на демонстрацията пред централата на "Атака", която бе обградена от десетки жандармеристи и автомобили на МВР.

Още от 7 часа симпатизанти и членове на „Атака“ спретнаха барикада около централата на партията на улица "Врабча" като се заканиха, че няма да допуснат протестиращи в близост до централата.

Малко след 22 часа шествието стигна до сградата на националистите, като започна мощно да освирка Волен Сидеров и да скандира "Национален предател", "Оставка", "Турци сте", "Еничари", "Извини се, бе" и др.

Още по темата

В отговор от другата страна на барикадата започнаха да хвърчат пластмасови бутилки, част от тях пълни с камъни и пясък.

По информация на bTV най-малко двама души са пострадали от хвърлени камъни. Едно момче е леко ранено в ръката, а момиче е било изведено от множеството събрали се хора и не е ясно какво е състоянието й. По информация на агенция "Булфото" е ранен и техен репортер.

Преди да достигнат до централата на „Атака”, участниците на протеста преминаха покрай централите на БСП и ДПС, където скандираха „Долу БСП”, „Долу ДП С“, „Еничари” и „Оставка!” Пред централата на ДПС те изпяха и химна на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар