Красимир Стефанов излиза в неплатен отпуск за изборите. Снимка: Булфото

Изпълнителният директор на Националната агенция за приходите (НАП) Красимир Стефанов излиза в неплатен отпуск, съобщават от Министерството на финансите. На неговото място до края на изборите ще застане Бойко Атанасов.

Финансовият министър Калин Христов разреши на Стефанов да ползва неплатен отпуск поради регистрацията му за кандидат за народен представител в 42-то Народно събрание и участието му в предизборната кампания, посочват от министерството. Както е известно шефът на НАП ще бъде втори в листата на ГЕРБ в Хасково след бившият икономически министър Делян Добрев.

Още по темата

Съгласно Конституцията и Изборния кодекс, кандидатите за народни представители, които заемат държавна служба, прекъсват изпълнението й за периода от регистрацията до обявяването на резултатите от изборите, включително.
Според законите след регистрацията си кандидатът за народен представител запазва заеманата от него държавна служба, но не упражнява функциите й.

От Централното управление на НАП съобщават, че Красимир Стефанов е посочил Бойко Атанасов, заместник изпълнителен директор на НАП, за свой заместник за периода от 3 април до 20 май.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase