Снимка: БТА

Няколко десетки души се събраха на спонтанен протест пред Народното събрание, на който имаше почти толкова полиция и журналисти, колкото протестиращи. 

Събралите се спонтанно граждани бяха доста разединени в исканията си. Една част бяха против днешната оставка на премиера Бойко Борисов, други настояваха за избори, а трети бяха дошли да се борят с корупцията като цяло.

Не искам някакви хлапета да ми решават съдбата на цялата държава. Снощи беше чиста провокация. Тези дечица не са плащали ток, не са ходили на работа, това не е футболен мач. Нека си отиде правителството, но нека гласуват хората, заяви Антония Стоянова. Жената държеше плакат, на който пишеше ”Аз съм против оставката”. 

Тя обясни, че го е написала спонтанно и настоява за избори, на които народът да реши.

Стоянова обясни, че се присъединява към останалите протестиращи, които имат реални искания. Смятам, че сметките са непосилни и монополите трябва да се махнат. Но съм против тези дечица, допълни тя. 

По нейни думи правителството е подало оставка точно заради провокацията на ”пияните надрусани дечица”, защото премиерът Бойко Борисов не е искал да се пролива кръв.

Лошото е, че пострадаха невинни хора, заяви Антония Стоянова.  Нека Бойко Борисов да продължи с втори мандат. Не мислм, че алтернативата за бизнеса, който е извън България и иска да налива тук пари, е БСП, ДПС и ”Атака” и който и да е, които иска да ни откъсне от някакви дългосрочни очаквания, които има за България, заяви друго момиче от събралите се. 

По думите й Борисов не е имал за четири години време да поправи всичко, което е било развалено на 23 години.
Според нея на протеста вчера, при който се стигна до ексцесии, са излезли ултраси и хора, които нямат ясно изразени идеи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase