Снимка: мРепортер

Катаджия прекръсти улица в Пловдив, като вместо Хан Кубрат той написа „Ханко Брат”. Това стана ясно от фиш за неправилно паркиране, който полицаят написал.

Снимка на фиша, показваща неграмотността на полицая, взриви интернет пространството и се „радва“ на голяма популярност и коментари от страна на потребителите в социалните мрежи.

Странният начин на изписване на името на владетеля от рода Дуло принадлежи на  служител на КАТ в Пловдив.

От фиша личи, че полицаят се двоумил дали да напише думата „брат“ с малка или голяма буква. След известно колебание обаче той решил да я напише все пак с голяма буква.

Не е изключено пловдивският пътен полицай да е проявил креативност след напоследък нашумялата реклама за мобилни телефони, в която хумористично наричат Хан Кубрат – „Ханко“.

Рекламата предизвика недоволството на десетки граждани, според които тя поругава национални ценности. Около 20 жалби постъпиха в Съвета за електронни медии. Според  председателят на СЕМ, доц. Георги Лозанов, обаче няма нарушение на Закона за радио и телевизия.

„Образът на Хан Кубрат е митологичен, както и самата история със снопа пръчки. Рекламата е по-скоро препратка към историческите легенди и приказки, а не към реалната история. В случая не става дума за историческа личност, а за художествен иронично представен образ, който се вписва в стилистиката на съвременната реклама“, обясни Лозанов преди броени дни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase