Бойко Борисов. Снимка: Ройтерс

От утре трябва да започне изплащането на част от заплатите на работниците и служителите във "Вазовските мошиностроителни заводи” ЕАД в град Сопот. Това съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет с уточнението, че премиерът Бойко Борисов е провел разговори с изпълнителните директори на "ВМЗ”-Сопот и на „Кинтекс” ЕАД.

На срещата, на която е присъствал и заместник-министърът на финансите Владислав Горанов, е организирано разплащането от „Кинтекс” по два договора за поръчки към "ВМЗ"-Сопот на стойност 1 милион лева. Средствата ще постъпят във ВМЗ на два транша от по 500 000 лв. утре и в петък, уточнямат от правителствения пресцентър.

Националната агенция по приходите ще позволи разблокиране на сметките, за да бъдат изплатени заплатите на работещите в дружеството. Това се прави, за да могат хората да посрещнат спокойно Коледните и новогодишните празници.

След завръщането си от Атина, където ще бъде утре за заседание на Съвета за сътрудничество на високо равнище между правителствата на България и на Гърция, Борисов ще проведе среща с потенциален купувач на "ВМЗ"-Сопот с цел да се ускори приватизационната процедура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase