Йордан Недев. Снимка: Impact press group

Всеки, който се чувства демотивиран, просто трябва да спре да ходи на работа, особено ако е изпълнителен директор, обясни бившият директор на БДЖ Йордан Недев пред bTV.

Той обясни, че ако човек има желание да реформира железниците, трябва да отива със страст. Недев коментира причините за оставката си седмица седмица след като стана ясно, че си тръгва от поста.

Той обясни, че спряната субсидия на БДЖ и липсата на комуникация с финансовия министър Симеон Дянков по случая са го накарали да почувства липса на опора.

“Изведнъж се спира нещо, за което съм мислил като за аксиома, като абсолютна даденост, на която градим всичко. Оттук се разклати моята увереност, обясни Йордан Недев.

По негови думи през повечето време с Дянков са имали много тясна и абсолютно достатъчна комуникация, която се е разклатила през летните месеци.

Бившият шеф на БДЖ обясни още, че е изключително доволен от работата си с министъра на транспорта Ивайло Московски и категорично отхвърли появилите се слухове, че си е тръгнал заради председателя на съвета на директорите Владимир Владимиров. По думите на Недев той дори се е почувствал като предател към колегите си в железниците и министър Московски.

Още по темата

Той обаче беше категоричен, че БДЖ има нужда от реформи и обясни, че част от хората, които работят там, все още живеят в някакъв друг свят.

Недев каза, че все още не знае с какво ще се занимава в бъдеще. По негови думи, макар че оставката му е била добре обмислена и не е била повлияна от емоции, е изненадала дори него, защото е бил много вглъбен в работата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase