Бойко Борисов е поставен между чука и наковалнята от еколози и противници на ветото на Закона за горите. Снимка: БТА

Протестиращи срещу наложеното от президента Росен Плевнелиев вето на Закона за горите блокираха главния път Е-79 на разклона за Банско за 15 минути, предаде Фокус.

Стотици жители от Симитли, Разлог, Банско, Добринище и Благоевград, смятат, че с ветото се спират инвестициите в планинските общини.

Още по темата
На протеста заедно с националния и европейския флаг са били издигнати и лозунги като „Работа, бизнес, инвестиции не са мръсни думи” и „Г-н Борисов, не се поддавайте на екологичния рекет”.

Председателят на Сдружение „Природата за хората и регионите” Филип Цанов заяви пред агенцията, че туризмът в Банско и в Разлог дава препитание за жителите на цялата област Благоевград.

На протеста присъстват депутатът от ГЕРБ Любен Татарски, представители на различни политически партии, кметове и председатели на общински съвети. Има засилено полицейско присъствие и се е образувала километрична опашка от чакащи автомобили.

Протестиращите заявиха, че днешната акция е само предупредителна и ако не им се обърне внимание, ще последват други в Дупница, Сапарева баня и в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase