Снимка: БТА

Двама служители на столичната полиция са пострадали при вчерашния протест на еколози в София срещу промените в Закона за горите, съобщиха от МВР.

За час вечерта природозащитниците отново блокираха Орлов мост. На моменти се стигаше и до сблъсъци с полицията.

Общо 11 души, сред които и две жени, са били отведени снощи в Първо районно за неизпълнение на полицейски разпореждания, за което им е наложена глоба.

Още по темата
От МВР обявиха, че двама от служителите на реда са пострадали леко при протеста „след сблъсък с агресивно настроени младежи“. Един от служителите е със сериозна травма на колянната става, а другият - с множество натъртвания.

Тази вечер отново се очаква блокада на Орлов мост. „С оглед опазване на реда и недопускане на противообществени прояви Столичната полиция ще бъде в готовност да реагира незабавно“, декларират от МВР.

Еколозите твърдят, че с приетия окончателно нов закон за горите ще се увеличи значително изсечената и застроена площ в защитените територии и горите. Природозащитниците призовават президентът Росен Плевнелиев да наложи вето на закона.

От своя страна премиерът Бойко Борисов коментира, че промените наистина са лобистки - в полза на скиорите и сноубордистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase