Снимка БГНЕС

Откриват алея на името на Милчо Левиев в родния му Пловдив. Това съобщи в предаването "Цветовете на Пловдив“ по Радио "Фокус“ Вики Алмазиду, съпруга на световно известния джазмен.

Алеята ще се намира на Сахат тепе, тя започва от улица "Божидар Здравков" и стига до площадката с шадравана на хълма, поясни кметът на район "Централен“ Георги Стаменов. По думите му за това вече има решение на Общинския съвет в Пловдив.

"С официална церемония ще се направи кръщаването на тази алея. По нея ще има указателни табели и табла с кратка ретроспекция на неговия живот - по-интересни и любопитни факти от живота на музиканта, за да може всеки да чете и се запознава", каза още Георги Стаменов.

От 6 до 11 юли в Пловдив ще се състои и Международен конкурс за млади пианисти "Милчо Левиев“.

В края на конкурса и академията, в деня на лауреатите и наградите – 11 юли 2024 година, ще се състои и това събитие – именоването на алеята "Милчо Левиев“.

"Цялата алея на Сахат тепе, която се качва горе по хълма, ще носи неговото име. Надявам се, че всичко това ще бъде нещо по-различно, един празник“, каза Вики Алмазиду.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase