Пламен Трифонов. Снимка: Булфото

Единственият обвиняем за смъртта на Яна Кръстева в Борисовата градина - Пламен Трифонов, възнамерява да съди свидетелите по делото срещу него, обяви той в интервю за bTV.

Трифонов твърди, че е невинен и не познава момичето. Обвинението срещу него било манипулация, а задържането му било заради предубеденост и с цел да се удовлетвори общественото мнение.

Яна беше открита мъртва на 10 юли 2011 г. в Борисовата градина близо до заведението "Маймунарника". Аутопсията показа, че 28-годишното момиче е било удушено.

Първоначално за убийството бяха арестувани двама души, но съдът прецени, че разследващите не разполагат с достатъчно доказателства срещу втория заподозрян - Николай Русинов.

До момента единственият обвиняем за смъртта на Яна Кръстева е Пламен Трифонов. Софийският апелативен съд обаче го пусна от ареста с мярка подписка поради липса на доказателства.

Трифонов твърди, че във фаталната нощ не е бил в Борисовата градина.

"Тогава бях в Докторската градина, върнахме бутилките и се прибрахме в Сухата река. Имайки предвид телефона ми, няма как клетката ми да бъде в Сухата река, а в същото време да бъда в Борисовата градина", категоричен е Пламен.

Една от основните улики срещу него е, че на местопрестъплението са открити косми, чиято морфология прилича на тези на Трифонов.

Още по темата

Пламен сега обясни, че доброволно е дал на властите свои косми, за да ги сверят с намерените на мястото на убийството. Пламен си обяснява наличието на негови косми в Борисовата градина единствено с умишлена подмяна.

Все още разследващите чакат ДНК експертиза, която трябва да покаже дали космите са на Пламен Трифонов.

"Никога не съм познавал Яна. Изказвам дълбоки съболезнования към нейното семейство. Аз обаче не само, че нямам допирателни с момичето, но няма какво да кажа изобщо. Не веднъж съм казвал, че това е невероятно трагедия и час по-скоро трябва да се реши случаят, не само защото съм пряко заинтересован, а защото трябва истината да възтържествува", убеден е Трифонов.

Относно показанията на майка му, че е той е бил видимо изнервен в нощта на убийството, Пламен беше категоричен, че тя не е казала такова нещо и това било "инсинуация" на МВР.

Трифонов заяви още, че вярва в българския съд и в крайна сметка ще надделее мнението, че обвинението срещу него е манипулация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase