Убитата Яна Кръстева Снимка: Facebook

Четири месеца след убийството на 28-годишната Яна Кръстева по случая се появи нов свидетел. Таксиметровият шофьор Георги Петров днес даде показания пред съда. Той решил, че след освобождаването на заподозрения Пламен Трифонов трябва да разкаже, че го е видял във фаталната нощ близо до местопрестъплението, предаде bTV.

Петров твърди, че е видял Трифонов в 5 часа сутринта до Борисовата градина. Пред журналисти таксиджията обясни, че досега не е отишъл в полицията от страх. Новият свидетел отказа да даде показания за таксито, което шофира, нито друга информация, по която да бъдат сверени показанията му.

Още по темата

Николай Русинов - Чеци, който по време на четиримесечното разследване остана само свидетел, отново бе извикан на разпит във връзка с престъплението. Още при първия разпит той призна, че е правил секс с момичето в нощта на убиййството. Досега събраните доказателства все още го оставят като втори заподозрян. 

Яна беше открита мъртва на 10 юли т. г. в Борисовата градина близо до заведението "Маймунарника". Аутопсията показа, че 28-годишното момиче е било удушено. Първоначално за убийството бяха арестувани двама души, но съдът прецени, че разследващите не разполагат с достатъчно доказателства срещу втория заподозрян - Николай Русинов.

До момента единственият обвиняем за смъртта на Яна Кръстева е Пламен Трифонов. Миналата седмица Софийският апелативен съд го пусна от ареста, тъй като съдиите прецениха, че към момента липсва обосновано предположение, че Трифонов е убиецът на Яна.

Според показанията на Николай Русинов, който се укриваше известно време, преди да се предаде на разследващите органи, той е бил с Яна до 6.00 часа сутринта в парка, а след като си тръгнал, тя все още е била жива. Версията му обаче противоречи на резултатите от съдебно-медицинска експертиза, която сочи, че смъртта на Яна е настъпила в периода между 0.00 часа и 4.00 часа сутринта.

По разследването са разпитани над 30 свидетели и са назначени над десет експертизи. Сред тях е и психиатричната експертиза на Русинов.  Резултатите от нея обаче все още не са готови.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase