Снимка: Архив Булфото

От СДС решиха да сменят темата за АЕЦ "Белене" и се захванаха с АМ "Тракия".

На пресконференция в парламента синият лидер Мартин Димитров заяви, че в централата на партията са получили сигнали за "почви, които са нестабилни и изискват допълнително укрепване" в ЛОТ 4 от магистралата.

Димитров обясни, че по техни данни това можело да забави и оскъпи строежа на магистралата с 30 и 50 млн. лв.

"Въпросът е дали тези пари ще бъдат осигурени от ЕС или българските данъкоплатци ще ги платят от джоба си", запита се Мартин Димитров, като допълни, че ще иска обяснение на регионалния министър от парламентарната трибуна.

Той добави и опасенията на СДС, че обещанията – изграждането на магистралата да не бъде оскъпявано и да приключи в срок, няма да бъдат спазени, а строителството ще бъде компрометирано.

Мартин Димитров подчерта, че не само правителството се интересува от магистралите и когато се поемат ангажименти, "подписани с мъжка дума и професионализъм", те трябва да се спазват.

Още по темата

В средата на миналия месец заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Георги Прегьов обясни за оскъпяването на отсечката, като подчерта, че допълнителните разходи "са допустими" по правилата на еврофинансирането и ще бъдат възстановени на държавния бюджет.

Все още обаче не е ясно с колко точно ще бъде увеличена цената на 47-километровата част от магистралата, свързваща Ямбол с Карнобат, призна и членът на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase