Снимка: Getty Images/Guliver Photos

След гласуването на вота на недоверие стана ясно, че независимите депутати са основни поддръжници на ГЕРБ, което прави партия „Атака“ ненужна на управляващите.

Колко струва един депутат и какви са сумите, които вървят с него? Това коментираха Камен Петков и Огнян Пейчев – двама отцепници от Атака, пред Нова телевизия.

„200 000 лв. е субсидията, която върви към един депутат през годината. Тя е на тримесечие. По 50 000 лв. на тримесечие“, обясни Камен Петков, който вече е депутат от „Коалиция за България“.

Той заяви, че решението за това е взел преди 3 месеца.

"От самото начало имах градивни забележки към правителството, имах забележки към  поведението на "Атака" как се държи и как ние подкрепяме едно правителство, при положение че в замяна като лоялни партньори не получаваме нищо от тяхна страна. Поне едно нещо, което сме обещали като предизборна кампания да прокараме като закон", обясни напускането си депутатът.

Петков се определи като човек с леви идеи, а на въпрос защо тогава е избрал "Атака" заяви, че в някоя част от националистическите й разбирания е видял леви идеи.

Още по темата

Огнян Пейчев отново заяви, че не е подписвал декларация за принадлежност към която и да е партия до момента.

„Това е въпрос, който ще обсъдим с останалите двама депутати – Кирил Гумнеров и Валентин Николов“, обясни той.

На вота на недоверие той е подкрепил правителството, защото „мисля, че няма нужда от допълнително напрежение в държавата“.

Депутатът отново обясни, че в момента темата за субсидията на един депутат измества скандала с партия „Атака“ за договорите за поръчителство за 150 000 евро с пет офшорни фирми.

"На мен това бе представено като декларация за лоялност. Впоследствие се оказа, че собственик на три от фирмите е вуйчото на Капка Сидерова – Камен Тодоров Петров,  портиерът на партия "Атака". Този човек участва с уставен капитал 300 хиляди долара във фирмите”, обясни Пейчев.

Камен Петков потвърди също, че получава заплашителни SMS-и с цинично съдържание. Заплашван е дори със смърт, заради което смята да подаде жалба.

Искам да се обърна към Волен да престане да говори лъжи за нас, за да не започнем ние да говорим истини за него, заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase