Изпълнителният директор на „Автомобилна администрация” Симеон Арнаудов и неговият заместник Анастас Тодоров са подали оставки. Те бяха приети от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, съобщиха от транспортното министерство.

Директорът на  Областния отдел на "Контролна Дейност" - ДАИ Бургас Николай Милушев бе освободен. Повод за оставките е трагичният инцидент на магистрала „Тракия”.

Заместник-изпълнителният директор на Автомобилна администрация Димитър Ганев, който в момента е в командировка извън страната, се очаква също ще подаде оставка след като се върне в България.

Намерението си да освободи ръководсвото на агенцията Ивайло Московскиминистърът обяви още снощи.

Прекратени са правата, произтичащи от лицензите за извършване на превози на пътници на "Ентуртранс” ООД – фирмата-оператор на автобуса-убиец, съобщиха още от ведомството.

Още по темата
 Дружеството имало два лиценза - на Общността (международен) и такъв за извършване на превози на пътници на територията на България.

Международният лиценз е отнет след проверка, при която е установено, че превозвачът не е спазил срока за представяне на документи, доказващи неговата финансова стабилност. А това е едно от главните условия за получаване на разрешително.

По отношение на лиценза за извършване на превози у нас е установено, че при подаване на заявлението за издаването му са използвани документи с невярно съдържание. Това са справката за финансова стабилност на дружеството, подписана от управителя, и свидетелството за регистрация на превозното средство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase