СДВР е започнала проверка срещу заместник-председателя на полицейския синдикат Галентин Грозев, съобщиха за БТА от синдиката.

Срещу мен се извършва явна проверка, за която не съм уведомен официално. Тази проверка е следствие от публикуване на неподкрепени с факти неистини по мой адрес във медиите, каза Грозев и допълни, че разполага с категорични доказателства, оборващи фактите, които са публикувани.

В публикации в няколко български медии се твърди, че Грозев не е посещавал упражнения в Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, но е успял да получи заверки за семестрите.

"Ще заведа дело срещу тези, които са ме засегнали. Всичко това вероятно цели да ме засегне и да влияе върху дейността ми като синдикален активист, както и да бъда дискредитиран в очите на членовете и симпатизантите на синдиката", коментира той.

Грозев заяви, че е внесъл сигнал до прокуратурата по случая, за да бъдат проверени действията на служителите, които имат връзка с проверката, и дали са нарушили закона.

Той припомни, че на 1 ноември анонимен гражданин е посетил сградата на СДВР и внесъл публикации от медиите, като е заявил за извършване на нередни действия от страна на Галентин Грозев. 

Още по темата

Сигналът е стигнал до заместник-началник на отдела "Икономическа полиция", който е разпоредил да бъде извършена проверка по статията, информираха от синдиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase