Година след протестите на по цигара пред МВР, полицаите отново се вдигат на демонстрация пред сградата на МВР в столицата.

Сборният пункт е в 12 часа на 12.12.2009 г. в градинката до църквата "Свети Седмочисленици".

"Една година след безпрецедентните протести на служителите от МВР вместо така желаната промяна ние отново сме в изходно положение. Напрежението отново ескалира. Не се е променило почти нищо!", твърдят в декларация от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Браншовото обединение на полицаите твърди още, че застава изцяло зад справедливите искания – по-високи заплати, по-добри условия на труд и право на достоен живот на служителите от МВР, защото:

"Ние сме тези, които рискуваме живота и здравето си, за да бъдат спокойни гражданите, за да е защитена държавата. Затова безусловно подкрепяме намерението на колегите от цялата страна да изразят своята позиция срещу ставащото в МВР! Заедно можем да го променим!", пише още в документа.

В полицейския форум вече дни наред тече оживена дискусия за протеста*:

ori: 4 Дек 2009, 09:43

Колеги, 12.12. в 12 часа е истината. Стига лъжи и оправдания от страна на господата министри - пари няма! Ако и този протест не даде резултат, време е да потърсим подкрепа от ПРЕЗИДЕНТА.

от katana1977: 6 Дек 2009, 13:24

На колегите, които желаят да разберат причините за 12.12., ще кажа - колеги, докога ще подкрепяме бюджета със собствените си средства?

Докога ще купуваме всичко, което ни трябва? Докога ние ще разбираме, че има криза и ще действаме по този начин, а нас и да ни разберат, действат по принципа "Кучето си лае...."? 

Защо всяка година контрата от некадърно сглобените бюджети ще бъде все при нас? Не е ли време и в други министерства да разберат какво значи "заем за послужване", "спонсорство" и девиза "Пари нема, действайте"?

Нима не сме заслужили правото да говорим открито за проблеми, които пречат за нормалното функциониране на цялото общество???? 

Роби ли сме на държавата, или забавни шутове, които говорят смешни безсмислици?

Още по темата
21 дек 2008 10:49
9 дек 2008 16:55

Ако цената да ни бъдат осигурени нормални условия на труд и почивка и да решим сериозни проблеми, е да ни заклеймят като рушители на социалния мир и вечни недоволници, да ни охулят и презрат, какво още имате да губите?

И без друго всеки ден слушам, че полицията не прави нищо, какво ново ще чуем?

Обществото и управляващите обаче могат и трябва да чуят, че проблем има и той няма да се реши, като ни се скара някой, че не слушаме. Напротив - всяка професионална репресия още повече ще го задълбочи.

Истина е - сит на гладен не вярва и държавата само две неща не дава без бой - власт и пари. И въпреки това сега имаме шанса да променим нещо.

Въпросът защо се бавихме цяла година след първия протест има стотици отговори - политически, социални, психологически, финансови и организационни. Защото ние решихме да повдигнем планина и да я преместим.

Целите и помислите ни бяха и са чисти, но това не стига и никога не е стигало. За да се случи това, са нужни години на борба, на загуби и на победи, докато МВР се превърне в съвременна структура, кореспондираща с държава, общество и служители.

Няма магически пръчки и вълшебни заклинания, мъдри магьосници и мощни царе. Само ние сме - на първа линия, както винаги. Толкова познато и нормално.

След години никой няма да помни, кои сме били и какво сме направили, нито пък защо, как сме продължили напук на разум и чувства. И ние не помним. И не е нужно.

Важното е, че сега е нашия ред и това е работата, която е пред очите ни. И няма друг, който да иска и да може да я свърши, освен нас.
Останалото са извинения.

от gqleto: 07 Дек 2009, 15:55

време е да излезем всички на 12.12.2009 и да покажем ,че търпението ни се изчерпа. нека ЦЦ да разбере че не сме "дете на което ще купи колело ама друг път" достатъчно време ни "карат без масло".

*запазен е оригиналният правопис

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase