"Да попушим ли пред сградата на МВР?”.

Под това заглавие във форумите на интернет страницата на МВР тече зарибяването сред униформените за стачка пред сградата на министерството в събота, 13 декември от 11 часа.

Следобед редакциите на големите електронни медии получиха електронно писмо от адрес smokingpolice1@gmail.com.

В него се представят мнения от полицейски форуми.

Ето някои от мненията:

"Колеги, време е вече да наложите контрол върху скептицизма и често обладаваща Ви параноя. Дори медиите и политиците разбраха НАЙ-ПОСЛЕ, че българските полицаи са в окаяно положение.

Въпросът е да не позволим нашите справедливи искания да бъдат използвани за обслужването на нечии политически интереси или за хвърлянето на медийни бомби.

Ситуацията в момента е такава, че за събитието на 13.12.2008 г., което ще се състои пред сградата на МВР от 11.00 часа вече знаят множество хоро и значителен брой служители. Жребият е хвърлен и е време всеки да вземе своето лично решение”.

Друг пише:

"Според колегите около мен е доста закъсняло това, но по-добре късно отколкото никога. Да се обединим без синдикати и други боклуци и без да пробваме няма да разберем, но трябва да сме много единни".

Пръв лидерът на ГЕРБ Цветан Цветанов разпространи днес информацията за подготовката на протест сред полицаите.

По-късно и вътрешният министър Михаил Миков призна с половин уста за недоволството в МВР от ниското заплащане и голямата ножица във възнагражденията.

"Ако полицията излезе на улицата, правителството си е отишло", заяви депутатът от ДСБ Атанас Атанасов.

По думите му от числата, които се предвидени в проектобюджета за 2009 г. се вижда, че за служителите на МВР не са предвидени средства за увеличаване на заплатите им.

Той припомни, че най-голямата администрация в страната е тази на МВР, с 63 хил. души.

Законът за уреждане на колективните трудови спорове обаче не позволява на служителите на МВР да стачкуват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase