Всички служители на Националната агенция по приходи, замесени в случая с вече бившия изпълнителен директор на НАП Мария Мургина трябва да имат страха на прокуратурата, защото тя ще стигне до всеки тях, увери зам.-председателят на Софийската градска прокуратура Роман Василев.

Мургина подаде оставка на 12 февруари с мотив „неизпълнението на плана за данъчните приходи на агенцията за 2008 г. и отказан достъп до класифицирана информация”.

Държавната агенция за национална сигурност и прокуратурата правят проверки за измами с ДДС в приходната агенция, а Сметната палата проверява администрирането на приходи от ДДС в НАП.

Роман Василев беше категоричен пред Дарик радио, че няма да има хора, независимо каква е окраската им, които да бъдат покровителствани.
 
На въпрос за подробности около случая с бившия шеф на НАП, Василев заяви, че при достатъчно данни за престъпление, прокуратурата винаги реагира, били те за Мария Мургина или за когото и да било друг, „прокуратурата винаги си върши работата и при достатъчно данни ще бъде безкомпромисна”.

"Прокуратурата ще проверява дали в аферата с източването на ДДС има замесени известни личности от различни сфери на обществения живот", съобщи Роман Василев.

Той увери, че няма да има нищо скрито: „Ако прокуратурата прикрива някакви данни, то е в интерес на разследването, а не в интерес на това да се направи някакъв чадър или балон, в който да се прикриват данни около разследването”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase