"Чрез мен атакуват българския президент, процесът е политически". Така бизнесменът Людмил Стойков коментира доклада на ОЛАФ пред Дарик радио.

В сряда от изнесените данни стана ясно, че престъпна мрежа от 50 фирми на Стойков и Марио Николов са източили над 20 милиона евро по проекти на САПАРД.

Стойков отрече да има нещо общо както с мрежата от 50 фирми, така и с проекти по програма САПАРД изобщо.

"Имам участие само в една фирма, миноритарен дял в "Еврофриго", не участвам в Съвета на директорите. Силно съм учуден откъде се правят тези изводи, след като не се казва нито един конкретен факт срещу мен", каза Стойков.

"Няма абсолютно никакъв чадър над мен именно затова, защото не съм участвал въобще в нито един проект по САПАРД, никъде и през никакви фирми и абсолютно никого не познавам", беше категоричен той и допълни, че "това е доказано и от немски граждани, и от български документи".

Стойков отбеляза още, че "нещата отиват на политическа плоскост".

"През мен някои от политическите сили се опитват да атакуват президента, който няма абсолютно нищо общо. Ако имах политически чадър, щях ли да бъда задържан без никакви доказателства въобще? Щях ли да бъде въобще замесен в този скандал?", попита той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase