Прокуратурата изпрати искането до Народното събрание /НС/ за свалянето на имунитета на Румен Петков.

Проверката срещу бившия вътрешен министър ще бъде направена заради осветляването на Алексей Петров като секретен сътрудник на службите за сигурност.

От своя страна Румен Петков на няколко пъти повтори през последните дни, че е готов да се откаже от депутатския си имунитет. Румен Петков подаде оставка на 13 април и тя бе приета от премиера Сергей Станишев. На негово място бе назначен Михаил Миков, който дотогава бе председател на парламентарната група на Коалиция за България.

Dnes.bg припомня, че името на Алексей Петров се спомена по време на скандала в МВР, когато стана известно, че той е присъствал на среща между бизнесмените от Дупница Ангел Христов и Пламен Галев, по-известни като братя Галеви, и самият Румен Петков.

Вътрешният министър каза, че Алексей Петров е дългогодишен секретен сътрудник на контраразузнаването, след което и на ДАНС.

Петков твърди, че името на Петров е било изнесено от бившия директор на ГДБОП Ваньо Танов пред депутатите от вътрешната парламентарна комисия. Танов обаче отрече да е разкривал дейността му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase