Архив: Булфото

Заложеният до 2020/21 г. срок за премахване на двусменния режим на обучение ще бъде удължен за някои училища в големите градове като София, Варна, Пловдив, Бургас и др. Това се разбра от думите на просветния министър Красимир Вълчев, който вчера отговаря на депутатски въпроси в просветната комисия.

Темата повдигнаха от ГЕРБ, които апелираха за отсрочка, тъй като в някои градове като Варна няма възможност всички деца да преминат към една смяна.

Просветният министър Красимир Вълчев застана твърдо зад политиката към преминаване към едносменен режим. "Ако просто удължим срока, след няколко години ще се озовем в същото положение", коментира той, цитиран от "Сега".

Министърът посочи няколко подхода към решаване на проблема - строеж на нови сгради, размяна на сгради, вкл. леко намаляване на приема на ученици. Той съобщи, че ще обсъди казуса с големите общини, където проблемът е най-остър, като София, Варна, Бургас, Пловдив и др.

Една от възможностите е срокът да бъде коригиран, друга - той да остане 2020/21 г., но с уговорка, че училищата, които нямат условия да осигурят едносменен режим дотогава, трябва да подпишат програма, в която изрично да се ангажират със срок

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase