Архив: Булфото

За задържане в клас 50 ученици от омуртажкото село Камбурово получават топъл обяд. За 40 от тях храната е осигурена с помощта на Българския червен кръст в Търговище, а за другите - от бюджета на ОУ "Христо Ботев", обясни директорът му Здравка Динчева.

Структурата на БЧК в Търговище подпомага учениците за втора поредна година. Топла храна от декември до март 2018 г. ще получават деца на безработни родители или от социално слаби, многодетни или непълни семейства. Някои от децата в училището са сираци или са отглеждани от бабите и дядовците си, защото родителите са в чужбина.

Целта на инициативата на БЧК и ръководството на училището е децата и семействата им да получат подкрепа и да се задържат по-дълго в класните стаи. "Отсъствията намаляха, децата остават в училище", категорична е Динчева и благодари на директорът на БЧК Ваня Борисова за подкрепата.

Освен топла храна, децата в нужда са подпомагани с учебни пособия и от учителите. Организират се и благотворителни акции за събиране на дрехи, обясниха от ръководството на учебното заведение за БТА.

През тази учебна година в училището в село Камбурово се обучават 160 деца от 11 населени места на общините Омуртаг и Антоново.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase