Снимка: bgonair.bg

Опит за преврат в Медицинския университет София - част от организаторите на общото събрание на университета, гласувало преди дни смяната на ректора проф. Вихра Миланова с проф. Виктор Златков, са нахлули по обед в Ректората и са опитали насила да завземат ректорския кабинет.

Още по темата

Заповедта за освобождаване е връчена на проф. Вихра Миланова от зам.-ректорите в оставка Радомир Угринов и Валентина Петкова.

Любителско видео показва как проф. Радомир Угринов и проф. Валентина Петкова влизат в ректорския кабинет на МУ.

"Въобще не ме интересува какво ми казвате вие. Каква сте вие, коя сте вие, я се представете, вие коя сте? Трябваше да дойдете да ми се представите, защото аз съм зам.-ректор, а вие сте г-жа никоя", казва проф. Радомир Угринов.

Връчената заповед за освобождаване е подписана от председателя на общото събрание Генчо Начев, въпреки че няма входящ номер и е с вчерашна дата.

"Усетих една изключителна агресия, даже бих казала на моменти неприемлива за академично място", коментира пред Bulgaria ON AIR проф. Вихра Миланова.

Същевременно протоколите, бюлетините и урните, с която е осъществена ректорската рокада във вторник, все още липсват.

Утре, бившият ректор на МУ проф. Ваньо Митев е призован да се яви в следствения отдел на Софийската градска прокуратура във връзка с повдигнатите му обвинения за сключването на неизгодни сделки по време на неговото управление.

Вижте още във видеото:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase