Снимка: БГНЕС

Николай Костов ще е треньор на Левски поне още 4-5 дни, след което ще се реши бъдещето му. Това заяви той на извънредната пресконференция, пишат от Gol.bg

"Дали сме си време със Сираков. Не съм освободен. Не става така - треньорът си тръгва и всичко наново. Защитавам интересите на хората, с които работя. Сигурен съм, че всички те вярват в мен. Винаги съм имал разбирателство с Наско Сираков. Той е много опитен и вижда по-далеч от другите. Доста години е управлявал футболния отбор. Не може плакатът "Сираков вън" да е на стадиона цяла година. Не го разбирам това нещо".

Относно бъдещето си, той каза: "Създадени са ни перфектни условия за работа. Каквото сме поискали, ръководството това ни е дало. Времето, което сме си дали, е до празниците, следващите 4-5 дни. Не искам да ангажирам Сираков, който е в чужбина със семейството си. Той заслужава почивка. След това ще направим по-реална преценка на нещата, по-истински разговор. Искам да присъства не само Сираков, но и всички ръководители. Сега ще тренираме отбора. Трябва да изчакате за моята оставка".

Костов отрече информациите да е имали скандали по време на почивката на Вечното дерби с ЦСКА, загубено с 1:3.

"Засегна ме изтичането на някаква информация, което е внушение на левскарската общественост, че Костов и някои от футболистите са имали пререкания на полувремето срещу ЦСКА. За това сядам за да опровергая тази неистина.Другото, което изключително много ме афектира е, че се иронизира играта на Левски. Иронията е "романтичната игра на Левски". За романтичната игра е моя идея и при първите разговори със Сираков го попитах дали знае с какъв футбол се занимавам аз".

"Искам-не искам трябва да се върна назад към първите ми месеци. В първите пет месеца работих с един отбор, а през вторите пет с друг. Няма от какво да се гордея от тези 10 месеца, но не се срамуваме, тъй като вие сами проследихте в периода, в който работихме заедно, че не всичко беше толкова лошо, колкото излиза в обществеността като внушения. В моменти, в които изпитвахме някакви затруднения веднага настъпваше някаква атака, която естествено повлия на психиката на футболистите и на всички, които се занимаваме с играта на отбора", каза Костов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase