Снимка: БГНЕС

Ботев Пловдив спечели четвъртата си Купа на България в историята, след като на финала в София победи много драматично с 3:2 Лудогорец, съобщават от Gol.bg

На националния стадион "Васил Левски" двата отбора сътвориха истински спектакъл и в крайна сметка "черно-жълтите" ликуваха. Нещо повече, с успеха Ботев си гарантира и участие в евротурнирите през следващия сезон и така цел максимум тази година беше изпълнена.

От своя страна Лудогорец не успя да спечели втори пореден златен дубъл, след като предни дни завоюва 13-ата си титла на България. Но именно това беше голямата цел пред разградчани, които на фона на тоталната си доминация в първенството, имат само три Купи на България във витрината си.

Колкото до самия мач, Ботев поведе още в 4-ата минута чрез Антоан Конте, но в 8-ата Квадво Дуа изравни. Пловдивчани обаче нанизаха нови два гола, дело на Мартин Секулич (45) и Уме Емануел (58), а в 72-ата минута Руан Круз намали на 2:3.

Дълбоко в добавеното време Руан Круз пропусна дузпа, след като стреля в аут, Ботев удържа крехката си преднина и се поздрави с победата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase