Снимка БГНЕС

Видеонаблюдение и дронове ще се използват за установяване на нарушители по трибуните за мача "Левски" – ЦСКА. Това съобщи на брифинг Иван Георгиев, началник сектор „Масови мероприятия" към СДВР преди мача между "Левски" и ЦСКА на ст. „Васил Левски" в неделя, 7 април, предаде БТА.

Георгиев обясни, че засечените от системата за видеонаблюдение и дроновете правонарушители ще бъдат задържани веднага след края на срещата.

За достъпа до стадиона ще има два кръга проверки на фенове и граждани, едната ще се осъществява от полицията на изградени пропускателни пунктове, а другата на входовете на стадиона от две охранителни фирми.

От СДВР предупредиха, че е възможно вследствие на неорганизирано придвижване на фенове да има затруднено движение в централната градска част на столицата.

Готови сме за провокации, но информация към момента за готвени такива не е постъпвала, каза още Иван Георгиев. Той посочи, че до момента в Столична община няма заявени шествия на агитки на двата отбора. Георгиев допълни, че традиционно такива шествия има и полицията е готова да ги осигури.

Ще има засилено полицейско присъствие в централната градска част в деня на мача, добавиха от столичната полиция.

Феновете на "Левски" изкупиха всички билети, които им бяха предоставени за дербито с ЦСКА.  

За привържениците на "сините" бяха отпуснати 6551 билета от сектор "А" и 11 074 за сектор "Б". Така общо 17 625 души ще подкрепят Левски.

Ситуацията с привържениците на ЦСКА е на съвсем другия полюс.

От 7463 билета, които са отпуснати за техните фенове в сектор "В", са закупени 2969. 4794 са продадени в сектор Г, където общо има 10 787.

Към този момент феновете на "червените", които ще бъдат на стадион, са 7763.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase