Снимка: NOVA

Месец преди убийството на баща ми се скарахме и целия януари не се бяхме чували. За последно се видяхме преди Нова година. Зная, че се занимаваше с търговска дейност. Това каза пред NOVA Мария Божанова, дъщеря на убития Мартин Божанов-Нотариуса.

За мен приказките за престъпната дейност на баща ми са медийни инсинуации, посочи тя. Това не е баща ми, аз го познавам в много друга светлина. Трагедията, която сполетя нашето семейство, е много по-голям шок от това, което се пише за него, посочи Мария Божанова.

Обясни, че баща й винаги въртял заведения. Самата тя ходела в SS клуб още от 12-годишна. Заради възрастта не можела да каже дали там е имало магистрати. "Честно казано, нямаше много хора. Бяхме си само ние", посочи тя. И обясни, че баща й бил естет, правел нещата красиви за себе си. Обясни, че не знае какво е значението на SS. Не познавала Пепи Еврото и Любена Павлова, не знаела тя да живее в апартамент на нейния баща.

Усещам само злобата на хората върху себе си, каза Божанова. И посочи, че имало репортажи, които спестявали истината. Например имало материал как взел апартамента на леля си. А тя починала в него.

Мои приятели ми звъннаха, така разбрах за убийството, посочи Мария Божанова. Обясни, че имала нормална комуникация с последната съпруга на баща си - Гергана, но до неговото убийство. Познавала я още от времето, когато работела в SS клуб. Сега тя опитвала да настрои децата едно срещу друго. Дори опитала да встъпи незаконно в дружество, което притежавало имот. Искала да контролира всичко.

Никога не съм виждала баща ми да притиска някого. В момента ние се чувстваме така, каза Мария Божанова. Това идвало дори от нейния чичо.

Мария дори била заплашвана. Единият път бил от служител в комплекса, който се представил за бивш полицай. Вторият път бил индиректно. Хора я предупредили за предприети действия от адвокати на последната съпруга на нейния баща. Непознати пък писали под нейните снимки, че се случило каквото трябва.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase