Снимка: БГНЕС

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров е вече под номер 31 в световната ранглиста, след като отстъпи с шест позиции в обновената класация на ATP. Българинът загуби 315 точки от актива си след края на турнира от Мастърс сериите в Монте Карло, където бе победен от Иржи Лехечка във втори кръг на надпреварата. Миналата година Григор стигна до полуфиналите на "домашния" си Мастърс.

От останалите ни тенисисти Димитър Кузманов губи едно място и е вече 192-и. От топ 200 изпадна Адриан Андреев, който бележи спад с цели 16 позиции. Александър Лазаров има регрес от две места и заема 284-то място.

В топ 10 има няколко промени. Лидер продължава да бъде Новак Джокович, следван от Карлос Алкарас, който тази седмица ще защитава титлата си на турнира от сериите 500 в Барселона. Каспер Рууд и Даниил Медведев се изкачват с по едно място, докато детронираният в Монте Карло Стефанос Циципас губи две позиции и е пети. Шампионът в Монте Карло Андрей Рубльов остава шести, докато финалистът от надпреварата Холгер Руне прогресира с две места и измества от седмото Феликс Оже-Алиасим. В челната десетка са още Яник Синер и Тейлър Фриц.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase