Снимка: БулФото

Доказателства за извършени четири престъпления са събрани до момента срещу разследващия полицай от Благоевград Розалина Кьосева.

Тя беше задържана в понеделник при акция на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР и на прокуратурата.

Още по темата
Сигнали за нерегламентирани контакти на разследващия полицай с хора от криминалните среди имало от една година, но в края на 2018 година е започнала същинската разработка срещу нея, съобщи на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

При спецоперацията в понеделник са иззети документи и вещи от службата ѝ, като са направени обиски в нейния апартамент и в този на баща ѝ, който е шеф на "Охранителна полиция", предаде БНР.

По-късно е претърсена и килията на мъжа, с когото тя е била в много близки отношения и който излежава присъда за участие в организирана престъпна група за наркотици.

Кьосева е била разследващ полицай по друго досъдебно производство срещу него - за измама, и всячески е възпрепятствала събирането на доказателства и повдигането на обвинение. Освен това е изнасяла информация, която е служебна тайна, и която затворникът е използвал, включително и с цел заплахи и натиск върху служители на затвора, прокурори, следователи, съдии.

Полицайката е уведомила мъжа, че е издадена европейска заповед за задържането му по дело в съседна Гърция с издадена 6-годишна ефективна присъда и го е укривала с месеци.

От събраните до момента доказателства могат да бъдат повдигнати обвинения за четири престъпления, каза прокурор Румяна Арнаудова.

Утре се очаква налагане на постоянна мярка за неотклонение на Розалина Кьосева, която според прокуратурата е извършила тези престъпления безкористно.

С прокурорско постановление е разпоредена проверка на шефа на "Охранителна полиция" в Благоевград, баща на задържаната. Възможно е към случая да бъдат привлечени и други лица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase