Снимка: Bulgaria ON AIR

"Петър Христов спаси живота на дъщеря ми Мануела, ще му бъда признателен цял живот. Той беше изключително харизматична личност, помагаше не само на семейството ми, а и на много други хора", сподели пред Bulgaria ON AIR бащата на ранената през 2007 г. в катастрофа с Максим Стависки Мануела Горсова.

Момичето от Велико Търново продължава да е в будна кома, а убитият бизнесмен беше основен благодетел на семейството в борбата им за възстановяването ѝ.

Още по темата

"Изключително грозно е, че хора, които никога не са го виждали, не го познават, започнаха да му слагат епитети. Аз лично не мога да открия никаква логика в убийството на Петър Христов и дори не мога да предположа какъв би могъл да бъде мотивът за него", коментира още Красимир Горсов.

Oт вчера във Велико Търново коментарите за показното убийство на Петър Христов са разнопосочни. Хората разказват, че са го познавали като един от най-влиятелните бизнесмени в региона. Той стартира бизнеса си в зората на 90-те години с охранителна фирма, която съществува и до днес.

През годините Христов беше свързван основно с млекопреработвателната си фабрика.

"Никога не съм очаквал, че някой би посегнал на живота му. Той направи много за хората и заслужаваше да бъде уважаван и обичан", каза дядото на Мануела Горсова.

Това, което близките до бизнесмена хора разказват е, че той не е чувствал заплаха и никога не се е движил с охрана.

Разследването по случая продължава. Полицията издирва извършителя. Основните версии, по които работят разследващите са свързани с неговия бизнес.

Стрелъц е произвел 8 изстрела по Петър Христов – три куршума го улучват в корема, три в тила, един в главата и един във врата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase