Снимка: Macrophone.info

Средата на седмицата. Sofia Live Club. Много хора, които са се събрали да слушат музика. Една група – Macrophone. Следват музика, много аплодисменти, усмивки и бис.

Дефиницията „презентация на албум” бе умишлено напомнена, с усмивка на лице, няколко пъти на публиката от фронтмена на групата Алан Абдала, и общо взето само по това човек може да познае, че нещото се случва в република в центъра на Балканите.

Macrophone (Алан, Ясен, Никола и Наско) изсвириха повечето песни от първия им албум Contract For Contact.

Още по темата

Те самите не успяха да дефинират какъв стил свирят, отговаряйки на въпрос на предшествалата концерта пресконференция. И въпреки че дефинициите от около 60 години нямат значение никъде освен в "Балкантон", Съюза на композиторите и други творчески организации, ще се опитам да определя музиката им с няколко думи.

Macrophone свирят музика, която по българските радиа не се пуска. Слушайки ги, се сетих за The Killers, Radiohead, Kings of Leon (или както по БНТ Едно ги обявиха веднъж – Кингс ов Лион) и доста други банди, които светът обожава в последните 10 години.  

Настрана от асоциациите, музиката им е нещо като зарядно, а ние, които ги слушахме, бяхме изтощени от деня батерии, които нямахме нищо против да бъдем заредени.

Хората слушаха музика, те не бяха на промоция. Просто това не беше промоция, а супер як концерт – като онези, за които плащаме по 100 лева да слушаме и гледаме.

Ако това, което написах по-горе, е провокирало интереса ви, прочете и това, което следва, за да може да чуете песните на Macrophone.

Все още нямат лейбъл (обяснимо е, те все пак не са участвали в риалити). Както ни обясниха от групата – „нямаме намерение албумът ни да прашасва по бензиностанциите”.

За сметка на това си имат сайт, както и страници в MySpace и Facebok.

Там ще можете да видите кои са Macrophone, кога са създадени, защо са създадени и всякви други работи, които най-вероятно искате да проверите, след като чуете музиката им.

А, и още нещо. Ако чуете, че ще свирят на живо някъде... просто ги последвайте.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase