Ричард Скот Уилям Хътчинсън се ражда пет месеца по-рано. Той тежи по-малко от половин килограм, а лекарите подготвят родителите му за най-лошото - те не му дават шанс да оцелее. Бебето е признато от Гинес като най-недоносеното в света.

Ричард е роден в детската болница в Минесота в Минеаполис, Минесота, след като майка му Бет Хътчинсън е претърпяла медицински усложнения, които са я накарали да роди

Роден 131 дни преди очакваната дата и тежащ само 11,9 унции, Ричард е толкова мъничък, че родителите му могат да го държат на една длан.

"Когато Рик и Бет получиха консултации преди раждането какво да очакват с бебе, родено толкова рано, екипът по неонатология му даде 0% шанс за оцеляване", казва д-р Стейси Кърн, неонатолог на Ричард от Детска Минесота. "Знаех, че първите няколко седмици от живота на Ричард ще бъдат много трудни, но чувствах, че ако успее да се справи с това, той ще оцелее."

Поради пандемията от коронавирус родителите на Ричард не можели да останат да нощуват с него в болницата, а останалите членове на семейството му също не го посещавали.

Така родителите пътували ежедневно от дома си в окръг Сейнт Кроикс, Уисконсин до Минеаполис, според Гинес.

"Бяхме там, за да му окажем подкрепа", казва Рик. "Мисля, че това му помогна да премине през това, защото знаеше, че може да разчита на нас."

През декември 2020 г., след като прекарва повече от шест месеца в болницата, Ричард най-накрая се прибира при семейството си.

"Денят, в който Ричард беше изписан от NICU, беше толкова специален. Спомням си, че го вдигнах от креватчето и просто го държах със сълзи в очите", споделя Керн. "Не можех да повярвам, че това е същото момченце, което някога е било толкова болно, че се страхувах, че може да не оцелее. Същото малко момче, което някога се побираше в дланта на ръката ми, с толкова полупрозрачна кожа, че виждах всяко ребро и съд в мъничкото му тяло. Не можех да не го стисна и да му кажа колко горда съм от него."

На 5 юни щастливото бебе отпразнува първия си рожден ден, заобиколено от семейството си и трите им кучета.

"Все още сме изненадани от това. Но сме щастливи. Това е начин, по който можем да споделим неговата история, за да повишим осведомеността за преждевременните раждания", казва Бет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase