Музикантът-експериментатор Рори Вайнер е записал композиция, използвайки сензорни датчици, приемащи сигнал от тялото му по време на секс, съобщи Motherboard. Тя ще е част от новия проект на Вайнер "Sex, Sensors and Sound" ("Секс, сензори и звук").

"В този експеримент превърнах сексуалните движения в звук. За целта поставих пиезоелектрически датчици на тялото си и на тялото на моя партньор. Всеки датчик изпращаше сигнал, трансформиращ се в определена нота и звук. Ние чувахме тези звуци, така че музиката и движенията си влияеха взаимно", пише в блога си композиторът.

Според Вайнер резултатите от опита били неочаквани.

"Мислех, че това ще е пример за единение и близост, но вместо това звуците породиха чувството на отчуждение и и безличие. Вместо дистанцията да се разруши, музиката я увеличи", заяви той.

Рори Вайнер е канадец, живеещ в Токио. През 2014 г. той привлече вниманието с музикалната композиция "Годишната статистика на самоубийствата в Япония за пиано". В тази 22-минутна пиеса Вайнер превърна обработени с програмата Pure Data статистически данни в музика.

"Обикновено историческата информация се поднася много студено. Исках да проверя дали ще можем да чуем травмата, обществената травма, представена под формата на музика. Тогава възприемането на тази травма може да се промени", пояснява композиторът за в. "Джапан таймс".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase