Снимка: Булфото

Продукти: 

5 кг червени капии – печени, обелени 
2, 5 кг патладжан – печен-обелен (трябва да престои една нощ) 
2, 5 кг моркови – сварени 
1 пакетче смлян черен пипер 
1 – 1, 5 компотен буркан готово доматено пюре 
1/2 ч. ч счукан чесън (може и по-малко) 
1/2 л сгорещено олио 
сол около 50 г

Приготвяне: 

Така подготвените зеленчуци се смилат с машинка за месо. Смесват се, посоляват се . Прибавя се чер. пипер, пюрето, чесънът и олиото. Напълват се бурканчетата и се стерилизират 30 мин. 

Още апетитни рецепти може да разгледате в кулинарната рубрика на Az-jenata. bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase