Снимка: Istock

Какво може да задържи двама души в една любовна връзка? Съвместимостта е едно от тези неща, без които любовта не може. Тя може да липсва още от началото на взаимоотношенията или да изчезне след години заедно. Ако се питате дали вие сте съвместими с партньора ви, дайте си отговори на тези въпроси.

1. Чувствате ли се в безопасност, когато говорите?

Комуникацията е в основата на една стабилна и щастлива връзка. Ако не се чувствате сигурни да кажете как се чувствате, а вместо това сте разтревожени или винаги отстъпвате, защото не искате да разстроите партньора си, никога не получавате това, от което се нуждаете, защото вашите нужди никога не се изразяват и т. н. то това първо показва проблем в общуването между вас. Във връзката трябва и двете страни да могат да си кажат всичко, без да се страхуват от осъждане, конфликти и т. н.

Понякога има моменти, в които се колебаем да говорим с партньора си. Но когато през повечето време премълчаваме, за да не бъдем осъдени, то определено няма съвместимост.

2. Балансирана ли е връзката?

Очевидно липсата на чувство за спокойствие и сигурност създава неравновесие. Но тук говорим за форма на дисбаланс, при който дори и да се чувствате в безопасност да говорите, връзката се усеща едностранчива. Когато например нуждите и желанията на другия доминират. Когато той не полага усилия, за да развива взаимоотношенията ви, когато бяга от разрешаването на проблемите ви и не ви подкрепя, когато вие лично имате трудни житейски ситуации.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase