Стивън Сътан Снимка: Facebook

Момче, болно от неизлечим рак, е събрало от благотворителност 1 милион паунда, съобщава BBC. Даренията са събрани, след като Стивън е написал последния си пост в социалните мрежи.

Стивън Сътан е на 19 години от Бърнтууд, Стафордшир. Когато е на 15 години, лекари откриват, че е болен от рак на дебелото черво.

Във вторник той публикува последния си пост във Facebook. В него той се сбогува с последователите си и казва, че всеки следващ пост ще бъде от семейството му. В своето прощално послание той казва, че ще се бори с болестта толкова дълго, колкото може.

Постът му във Facebook предизвикал такова внимание, че за една нощ успял да събере няколкостотин британски лири от дарители.

След като разбрал, че цялата сума е надминала 1 милион паунда, той благодарил на последователите си в социалните мрежи. Той споделя, че всичко това е направо спиращо дъха.

Стивън има и списък с всичко, което иска да направи, преди да умре. Например иска да прегърне слон, да си направи татуировка и да свири на барабани пред 90 000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase