Снимка: raredelights.com

В света има много живописни пътища, които се вият покрай бреговете и от които човек може да се наслаждава истински на морето или океана, шофирайки колата си. Все пак има няколко такива крайбрежни шосета, които са по-невероятни от всички останали.

По принцип подобно пътуване може да ви зареди с много позитивни емоции, така че си заслужава, ако имате възможност, да предприемете нещо подобно. Представяме ви една класация, която събира някои от най-известните и супер красиви крайбрежни пътища и магистрали в света, които освен това са любима дестинация на туристите от цял свят.

Първото такова шосе е Атлантическият път в Норвегия (на снимката). Той минава между норвежките градове Молде и Кристиансун, които пък са разположени на брега на Норвежко море, на около 400 км северно от столицата Осло.

Този тесен път ще ви отведе отвъд малките острови, свързани с поредица от мостове и виадукти. Спрете и се насладете на девствената природа на Севера, докато пътувате на това кратко пътешествие с отсечка само от 8,3 километра.

Вижте другите пет подобни крайморски маршрути в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase