Фенка на Батман от Ню Йорк. Снимка: Getty Images/Guliver Photo

Първият автомобил, с който се е возел Батман, ще бъде предложен на търг през януари 2013 г. в САЩ, съобщава ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Супергероят се е возел в “Линкълн Футура” от 1955 година, докато е спасявал Готъм сити от престъпници и злодеи. Возилото е специално преработено от специалиста по тунинг и автодизайн Джордж Барис, за да бъде използван при заснемането на телевизионния сериал за Батман.

Автомобилът е тъмносин на цвят, а задната му част наподобява крилата на прилеп, разказва Крейг Джексън, представител на аукционна къща “Барет Джексън”. На вратите на возилото е поставен отличителният знак на Батман - прилепът. Точно с това возило са се возили човекът прилеп и верният му помощник - Робин, уверяват от аукционната къща.

От “Барет Джексън” се надяват да вземат добри пари на ценния автомобил. Наддаването ще се състои в Скотсдейл, щата Аризона.

Прогнозите са, че цената на батмобила може да достигне милиони. За пример специалистите посочват автомобила на Джеймс Бонд от 1964 - “Астон Мартин Ди-Би 5”, продаден за колосалните 4,6 милиона долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase