Снимка: iStock

Маслата за коса са изключително популярни за подпомагане на хидратирането, възстановяването и изравняването на блясъка. Въпреки това може да бъде трудно да знаете точно кое масло е най-подходящо за специфичните проблеми и цели на вашата коса. Макар повечето масла да са наистина полезни, има значение как ги прилагате, за колко време и дали избирате домашно направени или продукти, които се предлагат в магазина.

По-специално по отношение на маслото от жожоба, експертите са съгласни, че това естествено получено масло може да има невероятни ползи за косата. То се употребява от векове заради различните му ползи в грижата за кожата и косата поради сходството му с естествените масла, произведени от тях.

За да ви помогнем в дилемата дали е добре да използвате масло от жожоба, ви представяме неговите предимства, кога трябва да го нанесете, колко дълго да го оставите и всичко останало. То предлага многобройни ползи за здравето на косата, тъй като е в състояние да проникне дълбоко в космените фоликули, за да овлажни и подхрани кичурите отвътре. Според изследванията, маслото от жожоба може да помогне за хидратиране на суха коса, подобряване на еластичността, намаляване на къдренето и насърчава цялостното здраве на косата.

Какво представлява маслото от жожоба четете в Tialoto.bg

Източник:  Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase