Снимка: Архив Reuters

Наближава времето за коледните офис партита, очаквани с ентусиазъм от милиони служители. Данните от проучване, направено във Великобритания, показват, че на купоните по случай Коледа най-често се напиват банкерите, а най-големите флиртаджии са работещите в отдел "Управление на човешките ресурси", пише в.
"Дейли експрес".

Анкетата е направена от веригата заведения "Ти Джи Ай Фрайдейс". Целта на авторите на допитването е била да научат повече за поведението на празнуващите служители.

Резултатите от проучването показват, че най-често на служебните купони се напиват банкерите. Цели 33 процента от тях признават, че са се излагали на офис парти.

Известно е, че алкохолът развързва езиците. Десет процента от анкетираните разкриват, че след няколко чашки са споделяли свои тайни, за което по-късно са съжалявали.

Приблизително същият процент хора са казвали на колегите си какво наистина мислят за тях. Най-словоохотливи са търговците - 15 процента от тях са разкривали свои тайни пред други служители.

Романтичните два процента от служителите дори са се обяснявали в любов на свои колеги.

Допитването сочи още, че близо 25 процента от празнуващите служители си разменят целувки с колегите.

Най-големите флиртаджии са работещите в отдел "Управление на човешките ресурси" - цели 55 процента от тях споделят, че са се целували с колеги на годишното офис парти.

Още по-далече стигат пиарите - над 30 процента от тях признават, че са преспивали със свои колеги.

Най-зле понасят служебните партита учителите - един на всеки десет си взима болнични след празничния купон.

Най-палави са заетите в сферите на развлеченията и туризма.

Един на всеки десет представители на тези професии признава, че е правил стриптийз на коледното празненство.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase