Предизборната кампания навлиза в решителна фаза и виждаме, че тези избори са доста оспорвани, най-важното е да се запази добрият тон, обяви в студиото на "България сутрин" лидерът на БСП-София Калоян Паргов. 

По думите му не е важно единствено Мая Манолова да стане кмет на София, но и мнозинството, което ще застане зад нея. Реалната социология пък била направена на Евроизборите - 15 хил. гласа разлика с ГЕРБ.

Паргов призна, че за БСП София е трудна територия вече 30 г., но това, което се наблюдавало сега, било част от плана за промяна на управление на столицата.

"Фандъкова каквото можа направи, хората отчитат какво е свършено - проблемите и грешките. Вчера общината загуби дело за 1.7 млн. лв - ето за такава нужда от промяна говоря. Относно проблемите с пътната настилка - 30 г. общината за едни е майка, за други - мащеха", коментира още той.

Листата на БСП е доста подмладена, както за София, така и за цялата страна. Местната власт не е само политиканстване - промяната става с манталитет, стана ясно от думите му.

"След резултата от 2015 година навсякъде играем максимално мобилизирано, младежите на БСП участват най-активно. Целта е максимално добро представяне на изборите, за София конкретно амбицията ни е много голяма. Дълголетието в политиката зависи от това какви концепции защитаваш", заяви социалистът за Bulgaria ON AIR.

Той подчерта също, че Топлофикация-София е на ръба, ако нещо се случело с нея, ще има срив в енергетиката. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase