Общ преглед

Министерството на отбраната на Русия за първи път публикува фотографии на най-новия танк на платформа "Армата" без покрит купол.

Ведомството освен това пусна снимки не само на този танк, но и на бойната машина на пехотата "Армата", самоходната артилерийска установка "Коалиция-СВ", подвижния противотанков ракетен комплекс "Корнет-Д", бойната машина на пехотата "Курганец-25" и бронетранспортьора "Курганец.-25", пише NEWSru.com.

Още по темата

Тези машини ще участват във военния парад на Червения площад на 9 май.

Начело на механизираната колона ще бъдат исторически машини – танкът Т-34 и самоходната артилерийска установка СУ-100, се казва в съобщение на руското министерство на отбраната.

В парада ще участват над 16 500 военнослужещи, 194 единици военна техника, както и 143 хеликоптера и самолета.

"За първи път на Червения площад ще бъдат представени най-новите образци въоръжение на Въздушно-десантните войски БМД-4М и многоцелевият бронетранспортьор "Ракушка", както и подвижният ракетен комплекс на Ракетните войски със стратегическо предназначение "Ярс". В състава на механизираната колона ще преминат и перспективни образци на бронетехниката, създадени на платформи "Армата", "Курганец", "Бумеранг". Парадът ще завърши с прелитане на авиацията на Военновъздушните сили на Русия", се казва в прессъобщението.

Досега най-новата техника можеше да бъде видяна само със закрит купол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар