Владимир Мартиненко. Снимка: Reuters

Кръвната проба на шофьора на снегопочистващата машина на летище "Внуково", в която се блъсна самолет "Фалкон", съдържа 0,6 промила алкохол, обяви говорителят на Следствения комитет на Русия Владимир Маркин, цитиран от ТАСС.

Още по темата

По думите му за наличие на алкохол в кръвта се проверяват и другите арестувани по случая - главният инженер на координационната служба на летището Владимир Леденьов, който е ръководел снегопочистването, ръководителят на полетите на "Внуково" Роман Дунаев, а също диспечер-стажантът Светлана Кривсун и диспечерът Александър Круглов, които са ръководели движението в момента на катастрофата.

Маркин каза, че шофьорът на снегорина Владимир Мартиненко е имал 0,6 промила в момента на катастрофата, в която загинаха президентът на френския концерн "Тотал" и трима души екипаж. По думите му у останалите задържани не са били установени признаци на алкохолно опиянение при първоначалния оглед, но са им взети кръвни проби и пратени за анализ.

По-рано днес районен съд в Москва постанови въз основа на предварителната медицинска експертиза, че Мартиненко е бил пиян.

Съдията съобщи, че окончателните резултати от кръвния анализ на заподозрения ще бъдат готови в срок от 5 до 7 дни. Адвокатът на шофьора на снегорина окачестви тези предварителни резултати като абсурдни, защото те се основават на визуален преглед на Мартиненко, извършен от лекар след катастрофата.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase