Снимка: ВМРО

Новината от уикенда, че токът за бита ще поскъпне от юли, мина някак между капките. Никой не обърна внимание,  докато всички яростно се възмущаваха от това, че нещо розово с име на рибка, което не знае дали е мъж, или жена, е спечелило този отдавна девалвирал и безсмислен конкурс, пишат в позиция до медиите от ВМРО.

"Време е всички да излезем от димките, които постоянно ни хвърлят, и да осъзнаем, че положението е много сериозно. Бившите управляващи са минирали почти всеки сектор в държавата, а в енергетиката  цъка бомба с часовников механизъм.

Ние от ВМРО предупреждавахме още през зимата, а вече е потвърдено и от служебния министър на енергетиката, че токът от юли ще поскъпне. Причината е: няма пари във фонд „Сигурност на електроенергийната система“, а дупката е 400 милиона лева.

Помните ли как от ПП-ДБ и правителството на сглобката искаха да либерализират пазара на електроенергия от юли и твърдяха, че токът няма да поскъпне за домакинствата, защото разликите ще се покриват от този фонд? Е, парите ги няма! Това е завещанието на ПП-ДБ - съсипана енергетика, скъп ток, който ще става още по-скъп заради Зелената сделка", твърдят още от ВМРО.

ВМРО настоява за пълна ревизия на държавната енергетика и подкрепа за основните базови мощности.

"България не трябва да пренебрегва развитието на атомната енергия за сметка на енергията от възобновяеми източници.

България трябва да съхрани въглищните централи, а не да ги унищожава по поръка на Брюксел и заради Зелената сделка! България никога повече не трябва да попада в розовата мъгла на ПП-ДБ, които ни загубиха три години, а финансово ни върнаха десетилетия назад - потънали в заеми и с бюджет на червено!", категорични са от ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase