Левицата иска вторият кръг преговори да се проведе в парламента, където беше и първият. Снимка: архив, Булфото

Между ГЕРБ и БСП прехвърчат искри преди очаквания втори кръг на преговорите между двете формации. Формалният повод за напрежението е мястото, на което да се проведат разговорите, и дали има общо съгласие между двете партии за него.

В сряда стана ясно, че БСП не искат да водят преговори в централата на ГЕРБ, както останалите формации. Затова те са писали до хората на Бойко Борисов с предложение разговорите да се проведат в парламента, както беше по време на първия кръг от преговорите.

Още по темата
„Не виждаме причина да не е така, щом това е проблем за БСП”, коментира днес Румяна Бъчварова от преговорния екип на ГЕРБ. Тя потвърди, че преговори със социалистите ще има, но не уточни ден, защото обясни, че в ГЕРБ все още очакват потвърждение от БСП за деня и часа.

От БСП обаче репликираха, че те очакват отговор от ГЕРБ. „Нямаме потвърждение от тях на поканата ни за разговори в парламента”, каза пред Dnes.bg говорителят на социалистите Атанас Мерджанов. „Ако ни поканят, ще отидем, ние не се натискаме”, коментира той.

Междувременно в централата на ГЕРБ влязоха за втори тур на разговорите и лидерите на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. Преди тях с Бойко Борисов преговаря и екип от АБВ.

След срещата Румяна Бъчварова обяви, че целта на ГЕРБ е дясноцентристко правителство. Ивайло Калфин от АБВ потвърди позицията на партията си да не е част от такова, но обеща подкрепа по определени политики.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase