Снимка: архив Булфото

Реформаторският блок ще участва само в дясноцентристка коалиция за управление и е против широка коалиция. Това решиха партиите в съюза по време на заседание на парламентарната си група. Тя се събра след изненадващата среща на лидерите на Реформаторите с Бойко Борисов късно във вторник.

Още по темата
По време на днешното си заседание Реформаторският блок одобри Патриотичния фронт за възможен партньор в десен кабинет. „За нас Патриотичният фронт като коалиционен партньор в едно дясноцентристко правителство е приемлив вариант“, каза Найден Зеленогорски от Движение „България на гражданите“.

Той разказа, че по време на срещата си Реформаторите са обсъдили вариантите за широка коалиция или дясноцентирстка коалиция. „За нас решението е дясноцентристка коалиция, каза Зеленогорски, цитиран от БТА.

Той обясни, че Реформаторите нямат проблем АБВ да подкрепя определени политики и позиции. „Но за нас, ако има коалиция, тя трябва да е дясноцентристка“, беше категоричен Зеленогорски.

Лидерът на НПСД Корман Исмаилов пък обясни, че предстоят двустранни и тристранни преговори, включително и с Патриотичния фронт. Според него тези срещи трябва да се състоят тази и следващата седмица.

На заседанието си Реформаторите са обсъдили и правилника на групата си. Те все още не са избрали ръководство. Възможностите за това са две – шефът на групата да е само един или да има съпредседатели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase