Снимка: Ройтерс

Основните партии отмениха предизборните си прояви, насрочени за днес и утре и така сложиха край на кампаниите си. Причината е трагедията в завода за боеприпаси в село Горни Лом. Властите официално съобщиха, че жертвите на взрива са 15, а правителството обяви петък за ден на траур.

Още по темата
ГЕРБ няма да закрива официално кампанията си в Пловдив утре, съобщиха от формацията. Партията отменя и всички предизборни събития и срещи на кандидат-депутатите си утре, когато е обявен деня на траур.

БСП отмени закриването на кампанията и предизборните си ангажименти още вчера, когато се появиха първите информации за възможни жертви.

От ДПС днес също съобщиха, че заради трагичния инцидент отменят всички прояви. Движението е спряло предизборната си обиколка в страната още вчера, спрян е и предизборният клип на партията, съобщиха от централата.

И ББЦ няма да закрие кампанията си, обявиха от партията. Формацията отмени и планираната си за днес пресконференция във Варна. Лидерът на ББЦ Николай Бареков поиска изборите да се отложат с една седмица заради трагедията.

Реформаторският блок също прекрати кампанията си, обяви Меглена Кунева във Фейсбук. Блокът насочва усилията си към помощ на Горни Лом. Кунева призова членовете и симпатизантите си да се организират за доброволна помощ.

И Патриотичният фронт отмени кампанията си. Вместо това представители на формацията присъстваха на молебен за жертвите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase