Снимка: БГНЕС

За два часа полицията е успяла да задържи двамата мъже, обвинени за убийството на 49-годишния мъж в София, съобщи директорът на СДВР Любомир Николов на съвместна пресконференция с прокуратурата.

Петър Александров и Александър Кинов са арестувани при съвместна акция на полицията и прокуратурата в петък вечерта. Мотивът за престъплението се предполага, че е финансов.

Още по темата
Николов обясни, че 30 минути след подаването на сигнала за изчезването на убития е задържано първото лице, което се предполага, че е извършител на убийството, а час и половина след това е задържан и вторият.

Заместник-градският прокурор Десислава Петрова посочи, че на 5 януари е подаден сигнала за изчезването на убития 49-годишен мъж. Той се е занимавал с финансова и търговска дейност. Според сигнала, подаден от майка му, мъжът не е можело да бъде установен от 4 януари, като първоначално се е работило по версия за отвличане.

Според прокуратурата двамата са извършили първо отвличане и след това са извършили убийство, като обвинението е за предумишлено убийство. Към момента те не са дали обяснения по повдигнатите им обвинения.

Убийството е станало с две огнестрелни рани в областта на торса и единия крак. Установено е, че задържаните са поканили жертвата да посети имот, където е и извършено тежкото престъпление. Има данни преди това той да е бил измъчван.

При разкриването на престъплението МВР и прокуратурата са работили съвместно с Интерпол, сръбските власти и ДАНС. Има данни, че задържаните са опитали да прикрият извършеното престъпление.

Предстои съдът да прецени каква мярка за неотклонение да бъде наложена на двамата обвиняеми, прокуратурата настоява те да останат за постоянно в ареста. (БТА, Константин Костов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase