Снимка: Istock

Продукти:

  • 200 г пилешки воденички
  • 200 г пилешки черен дроб, изплакнат и почистен
  • 1 супена лъжица олио
  • 1 глава лук, ситно нарязан
  • 3 скилидки чесън, пресован
  • 2 чаши ориз
  • 4 чаши пилешки бульон
  • Сол на вкус
  • ½ чаена лъжица черен пипер
  • ¼ чаена лъжица лют червен пипер
  • 1 чаша пресен лук, ситно нарязан

Приготвяне:

В кухненски робот смелете воденичките с черния дроб. Загрейте олиото в голям тиган. Сотирайте лука в него. Добавете воденичките и черния дроб, като разбърквате постоянно, докато месото покафенее за около 5 минути. Добавете чесъна, гответе с разбъркване за още 3 минути.

Добавете ориза и разбъркайте, докато се покрие добре с олиото. Прибавете бульона, солта, пипера и лютия червен пипер. Оставете да заври, намалете котлона, покрийте с капак и оставете да къкри 20 минути, докато оризът абсорбира цялата течност. Накрая поръсете с пресния лук и сервирайте.

Още рецепти може да намерите кулинарната рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase