Снимка: istock

 Продукти:

  • 360 г спагети или къса паста
  • 200 г бекон
  • 250 г чери домати
  • 250 г сирене рикота
  • 80 г настърган пармезан
  • зехтин
  • сол, пипер на вкус
Приготвяне:
 
В тиган с незалепващо покритие капнете няколко капки зехтин и запържете до златисто бекона. Извадете го в чиния и в същата мазнина сложете нарязаните на 2 на 3 чери доматки. Овкусете ги със сол, черен пипер. Гответе около 3-4 минути или докато поомекнат и добавете сиренето. Разбъркайте добре. След още няколко минути върнете бекона в соса и добавете сварените и отцедени спагети. Поръсете с настъргания пармезан, разбъркайте и сервирайте.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase